Utan kärna och torkade Ekologisk dadlar av sorten Deglet Nour. 'Ljusets fingrar', som de söta frukterna kallas i översättningen, är mellanbruna till ljust bruna och mellan 3 och 5 cm långa. De är mjuka till medelfasta i bettet, smakar behagligt sött och fruktigt och är en bra källa till fiber. Det gör dadlar till en naturlig, smakrik småtting och en populär ingrediens vid bakning och matlagning. Var som helst där naturlig sötma är efterfrågad är de perfekta: fruktbröd, kakor, bakverksfyllningar, müslirullar, energibollar och småskurna som sött topping på müsli, havregrynsgröt eller sallad. Deglet Nour dadlar förfinar också curryrätter och tomaträtter med sin mjuka sötma. Prova själv. Våra dadlars huvudsakliga odlingsområden är Tunisien och Algeriet.
Praktiskt även: torkade dadlar finmalda för enkel sötning av många skapelser. Mer om våra Ekologisk Medjool dadlar hittar du
här. Upptäck även vår avdelning
Produktkunskap med intressanta fakta kring våra fina Ekologisk småttingar.