Kokosspån av medelstorlek. De medelfina, creme vita spånen har en fast konsistens och en mild, sötligt-mjölkig smak. De är rika på fiber. Spånen passar utmärkt att baka med och är populära inte bara under julen. Förutom kokosmakroner kan man skapa alla möjliga godis. De passar även perfekt att använda i matlagning av sowohl hjärtiga som söta rätter, samt att dekorera söta bakverk, fruktsallader och andra desserter. Så enkelt kan en kulinarisk resa till Karibien vara.
Bra att veta: Kokosnötterna är botaniskt sett inte nötter, utan hör till stenfrukterna, likasom aprikoser, körsbär, mango, kaffebönor och oliver. Totalt erbjuder den oss en mängd användningsområden. Så uppskattar vi beroende på recept kokosvattnet lika gärna som den creamiga
kokosmjölken eller
kokosoljan. I ursprungsländerna används det hårda skalet som bränsle och det fibriga lagret kan användas för textilier som mattor eller korgar och till och med som isoleringsmaterial.