Avladade och torkade ekologiska dadlar av sorten Deglet Nour. 'Ljusets fingrar', som de söta frukterna kallas i översättning, är mörkbruna till ljust bruna och mellan 3 och 5 cm långa. De är mjuka till medelfasta i bettet, smakar behagligt sött och fruktigt och är en bra källa till fiber. Det gör dadlarna till en naturlig, läck?? snack och en populär ingrediens vid bakning och matlagning. Var som helst där naturlig sötma är efterfrågad är de den ideala ingrediensen: fruktbröd, kakor, bakelser, müslirullar, energibollar och finhackade som sött topping på müsli, havregrynsgröt eller sallad. Deglet Nour dadlar förfinar även currys och tomaträtter med sin milda sötma. Prova själv. Våra dadlars huvudsakliga odlingsområden är Tunisien och Algeriet.
Praktiskt även: torkade dadlar finmalda för enkel sötning av många skapelser. Till våra ekologiska Medjool dadlar hittar du
här. Upptäck även vår avdelning
Produktkunskap med intressanta fakta kring våra fina ekologiska smakupplevelser.